Freegr.gr Forum

Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.
Freegr.gr Forum

Ειδήσεις τεχνολογίας, ρεπορτάζ, σχόλια, παρουσιάσεις, gadgets, κινητά, συσκευές και χρήσιμοι οδηγοί.

Λέξεις Κλειδιά

Απρίλιος 2024

ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     

Ημερολόγιο Ημερολόγιο

Affiliates

free forum

Οι κορυφαίοι χρήστες σε επισήμανση

Κανένας
Αυξάνονται οι δαπάνες σε έρευνα και ανάπτυξη - Ο «χάρτης» του R&D στην Ελλάδα

Τετ Αυγ 16, 2023 1:41 am από 21century

Όλο και περισσότερα κεφάλαια κατευθύνονται στον τομέα Έρευνας και Ανάπτυξης, τομέας-κλειδί για την καινοτομία, με την χώρα μας να καταγράφει τον 2ο μεγαλύτερο ρυθμό αύξησης των κρατικών δαπανών για R&D στην Ευρωπαϊκή …

[ Διαβάστε ολόκληρο το θέμα ]
Ο φωτισμός της Αθήνας περνά στον 21ο αιώνα

Τετ Νοε 09, 2022 4:28 am από 21century

Τα νέα φωτιστικά υψηλής ενεργειακής απόδοσης τύπου LED, τα οποία αντικαθιστούν μετά από δεκαετίες τα παλιάς τεχνολογίας και ενεργοβόρα φωτιστικά, παρουσίασε σήμερα ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, κατά τη …

[ Διαβάστε ολόκληρο το θέμα ]
Απλούστερη η διαδικασία απόκτησης ψηφιακής υπογραφής

Τρι Ιαν 18, 2022 5:15 am από Admin

Το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης ανακοινώνει ότι από τη Δευτέρα ξεκινά η λειτουργία της νέας Αρχής Πιστοποίησης του Ελληνικού Δημοσίου (ΑΠΕΔ). Η νέα ΑΠΕΔ υπάγεται στη Γενική Γραμματεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης και …

[ Διαβάστε ολόκληρο το θέμα ]
Οι Microsoft Partners στην καρδιά της στρατηγικής ανάπτυξης στην Ελλάδα

Πεμ Οκτ 21, 2021 11:23 pm από Admin

Η παρουσίαση στρατηγικών προτεραιοτήτων και νέων προϊόντων, ανάλυση του αναδυόμενου επενδυτικού περιβάλλοντος, συζήτηση για τις νέες τεχνολογικές τάσεις στον απόηχο του ψηφιακού μετασχηματισμού που επιτάχυνε η …

[ Διαβάστε ολόκληρο το θέμα ]
Bitcoin: Η μανία της τουλίπας ή κάτι επαναστατικό;

Σαβ Ιαν 02, 2021 11:42 pm από Admin

Τον Φεβρουάριο του 1637, πριν από 383 χρόνια δηλαδή, έλαβε χώρα στην Ολλανδία η κρίση της τουλίπας (τουλιπομανία) με την κατάρρευση της τιμής της.

Είχε προηγηθεί η ξέφρενη ανοδική κίνηση των τιμών της τα προηγούμενα έτη, …


[ Διαβάστε ολόκληρο το θέμα ]
Ευρωπαϊκή επιτροπή επιλέγει Signal για την ασφαλή ανταλλαγή μηνυμάτων

Σαβ Φεβ 29, 2020 11:23 pm από Admin

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έστειλε οδηγία στο προσωπικό της να μεταβεί στην εφαρμογή κρυπτογραφημένων μηνυμάτων ανοιχτού κώδικα Signal, σε μια κίνηση που αποσκοπεί στην αύξηση της ασφάλειας των επικοινωνιών της.
Σύμφωνα με …

[ Διαβάστε ολόκληρο το θέμα ]
Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ FREEGR ΜΕ ΚΛΉΡΩΣΗ ΕΝΑ Iphone 6s Plus

Δευ Δεκ 31, 2018 10:06 am από Admin

ΣΕ ΙΣΧΥ είναι ο διαγωνισμός μας για την κλήρωση ενός Iphone 6s Plus σε ένα μοναδικό τυχερό, προσφορά της ετιαρίας Free tech N.Σμύρνη Αττικής, που τρέχει ήδη και στο δικτυακό μας ραδιόφωνο, απλά στέλνοντας ένα SMS ακούγοντας το Freeegr …

[ Διαβάστε ολόκληρο το θέμα ]
Χάκαραν δεκάδες ελληνικές ιστοσελίδες και υπουργικές

Παρ Οκτ 19, 2018 10:19 pm από 21century

Νέο χτύπημα κατάφεραν απόψε Τούρκοι χάκερς σε δεκάδες ελληνικές ιστοσελίδες. Ανάμεσά τους συμπεριλαμβάνονται και υπουργικές. Οι Τούρκοι συνεχίζουν τις κυβερνοεπιθέσεις στα πλαίσια ψυχολογικών επιχειρήσεων και με …

[ Διαβάστε ολόκληρο το θέμα ]
ΟΙ Millennials που λατρεύουν την τεχνολογία

Σαβ Ιαν 20, 2018 12:51 am από Admin

Τα κρυπτογραφημένα νομίσματα θα είναι η επένδυση στην οποία θα στραφούν οι νεότερες γενιές, όσοι δηλαδή γεννήθηκαν γύρω στην αλλαγή της χιλιετίας, δηλαδή από τα μέσα της δεκαετίας του 1980 έως το 2000. Η γενιά αυτή, …

[ Διαβάστε ολόκληρο το θέμα ]

Τροφοδοσία RSS


Yahoo! 
MSN 
AOL 
Netvibes 
Bloglines 

    Η Ελλάδα «πρωταθλήτρια» στην ΕΕ στις επιθέσεις κακόβουλου λογισμικού

    avatar
    21century


    Αριθμός μηνυμάτων : 136
    Ημερομηνία εγγραφής : 02/01/2016

    Η Ελλάδα «πρωταθλήτρια» στην ΕΕ στις επιθέσεις κακόβουλου λογισμικού  Empty Η Ελλάδα «πρωταθλήτρια» στην ΕΕ στις επιθέσεις κακόβουλου λογισμικού

    Δημοσίευση  21century Δευ Ιουν 07, 2021 2:10 am

    Η Ελλάδα υπήρξε μία από τις χώρες της ΕΕ όπου οι χρήστες του Διαδικτύου εκτέθηκαν περισσότερο σε επιθέσεις κακόβουλου λογισμικού από τον Μάιο του 2020 έως και τον Απρίλιο του 2021, σύμφωνα με στοιχεία της Kaspersky*.
    Κατά τη διάρκεια της περιόδου αναφοράς, ransomware Trojans επιτέθηκαν σε 56.877 μοναδικούς χρήστες** σε όλη την ΕΕ, συμπεριλαμβανομένων 12.358 εταιρικών χρηστών (εξαιρουμένων των ΜμΕ) και 2.274 χρηστών που σχετίζονταν με μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. Το ransomware είναι ένας τύπος κακόβουλου λογισμικού που αποκλείει την πρόσβαση στο σύστημα ή κρυπτογραφεί τα δεδομένα του. Οι εγκληματίες στον κυβερνοχώρο απαιτούν λύτρα από τα θύματά τους σε αντάλλαγμα για τη μη κοινοποίηση των δεδομένων. Τα διανύσματα επίθεσης (attack vectors) που χρησιμοποιούνται συχνά από εκβιαστικά Trojans περιλαμβάνουν το πρωτόκολλο απομακρυσμένης επιφάνειας εργασίας (RDP), τα μηνύματα phishing και τις ευπάθειες λογισμικού. Επομένως, μια επίθεση ransomware μπορεί να στοχεύσει μεμονωμένα άτομα αλλά και εταιρείες. Από όλες τις χώρες της ΕΕ, η Ελλάδα βρέθηκε στην κορυφή της κατάταξης με το μεγαλύτερο μερίδιο μοναδικών χρηστών των οποίων οι υπολογιστές αποτέλεσαν στόχο ransomware (0,56%), με την Κύπρο να βρίσκεται στη δεύτερη θέση (0,38%). 
    Επίσης, κατά τη διάρκεια της περιόδου αναφοράς, οι λύσεις της Kaspersky απέκλεισαν τις προσπάθειες εκκίνησης ενός ή περισσότερων κακόβουλων προγραμμάτων που έχουν σχεδιαστεί για την κλοπή χρημάτων από τραπεζικούς λογαριασμούς σε υπολογιστές 79.315 χρηστών σε ολόκληρη την ΕΕ. Χρηματοοικονομικό κακόβουλο λογισμικό χρησιμοποιείται από χάκερ για τη διάπραξη τραπεζικών απατών στον κυβερνοχώρο. Πρόκειται για μια αυξανόμενη τάση χρήσης εξειδικευμένου κακόβουλου λογισμικού, το οποίο έχει δημιουργηθεί για τη σάρωση ενός υπολογιστή ή ενός ολόκληρου δικτύου υπολογιστών, για την απόκτηση πληροφοριών που σχετίζονται με χρηματοοικονομικές συναλλαγές. Η Ελλάδα βρίσκεται στην πρώτη θέση με το μερίδιο των μοναδικών χρηστών των οποίων οι υπολογιστές αποτέλεσαν στόχο χρηματοοικονομικού κακόβουλου λογισμικού να αγγίζει το 1,1%. Στην περίπτωση αυτή, η Κύπρος βρίσκεται στην πρώτη θέση με 1,3%. Κακά νέα και για τους Έλληνες χρήστες macOS, καθώς η Ελλάδα βρίσκεται στην 5η θέση με 9,59% μερίδιο μοναδικών χρηστών** να έχουν δεχτεί επίθεση.
    Οι ειδικοί της Kaspersky ανέλυσαν επίσης επιθέσεις στο IoT (Internet of Things), όπως routers και άλλους τύπους εξοπλισμού δικτύου. Κατά την περίοδο αναφοράς, πάνω από το 80% των επιθέσεων σε παγίδες της Kaspersky πραγματοποιήθηκαν χρησιμοποιώντας το πρωτόκολλο Telnet. Όσον αφορά τη διανομή συνεδριών, υπερισχύει επίσης το Telnet, αντιπροσωπεύοντας τα τρία τέταρτα του συνόλου των συνεδριών εργασίας. Ως αποτέλεσμα, επιλέχθηκαν συσκευές που πραγματοποίησαν επιθέσεις χρησιμοποιώντας το πρωτόκολλο Telnet για τη δημιουργία του χάρτη των διευθύνσεων IP των εισβολέων. Σε αυτήν την περίπτωση, η Ελλάδα βρίσκεται στην πρώτη θέση των χωρών με βάση τις συσκευές από τις οποίες πραγματοποιήθηκαν επιθέσεις.
    Οι διαδικτυακές επιθέσεις εξετάστηκαν επίσης κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Αυτές περιλαμβάνουν κακόβουλα αντικείμενα που έχουν ληφθεί από κακόβουλες / μολυσμένες ιστοσελίδες (δημιουργούνται από εγκληματίες στον κυβερνοχώρο για δόλιους σκοπούς) ή διαδικτυακούς πόρους με περιεχόμενο που δημιουργείται από χρήστες (για παράδειγμα, φόρουμ), καθώς και παραβιασμένους νόμιμους πόρους. Οι λύσεις της Kaspersky στην ΕΕ απέκλεισαν 115.452.157 επιθέσεις που ξεκίνησαν από διαδικτυακούς πόρους σε όλο τον κόσμο. Συνολικά, κατά την περίοδο αναφοράς, προγράμματα adware καταγράφηκαν στο 89,60% των υπολογιστών των χρηστών στους οποίους ενεργοποιήθηκε το Web Anti-Virus. Κατά μέσο όρο, το 13,70% των υπολογιστών χρηστών του Διαδικτύου στην ΕΕ υπέστησαν τουλάχιστον μία επίθεση κατηγορίας κακόβουλου λογισμικού κατά την περίοδο αναφοράς. Η Ελλάδα κατέλαβε επίσης πολύ υψηλή θέση σε αυτή τη λίστα στην ΕΕ, καθώς βρέθηκε στη δεύτερη θέση των χωρών όπου οι χρήστες** αντιμετώπισαν τον μεγαλύτερο κίνδυνο διαδικτυακής «μόλυνσης», καθώς το 18,50% των υπολογιστών χρηστών του Διαδικτύου αντιμετώπισαν τουλάχιστον μία επίθεση με κακόβουλο λογισμικό κατά την περίοδο αναφοράς.
    Επιπλέον, για κάθε χώρα στην ΕΕ, η Kaspersky υπολόγισε πόσο συχνά οι χρήστες αντιμετώπισαν επιθέσεις σε αρχεία που ενεργοποίησαν το antivirus. Αυτά περιλαμβάνουν ανιχνεύσεις αντικειμένων που βρίσκονται σε υπολογιστές χρηστών ή αφαιρούμενα μέσα που είναι συνδεδεμένα σε αυτούς (μονάδες USB flash, κάρτες μνήμης κάμερας/τηλεφώνου, εξωτερικοί σκληροί δίσκοι). Αυτά τα στατιστικά στοιχεία αντικατοπτρίζουν το επίπεδο μόλυνσης προσωπικών υπολογιστών σε διαφορετικές χώρες. Ανησυχητικό για την Ελλάδα είναι το γεγονός ότι βρίσκεται στην πρώτη θέση των χωρών όπου οι χρήστες αντιμετώπισαν τον μεγαλύτερο κίνδυνο τοπικής μόλυνσης με μερίδιο 32,60% μοναδικών χρηστών** σε υπολογιστές των οποίων οι τοπικές απειλές κατηγορίας κακόβουλου λογισμικού εμποδίστηκαν από τα προϊόντα της Kaspersky. Αξίζει να σημειωθεί ότι, κατά μέσο όρο, τουλάχιστον ένα κακόβουλο λογισμικό εντοπίστηκε στο 18,77% των υπολογιστών, των σκληρών δίσκων ή των αφαιρούμενων μέσων που ανήκουν σε χρήστες του KSN στην ΕΕ.
    Τέλος, η Ελλάδα κατέλαβε την τέταρτη θέση στη λίστα χωρών της ΕΕ με βάση τον αριθμό των επιθέσεων phishing (δολώματα σε ανυποψίαστα θύματα για παράδοση τραπεζικών πληροφοριών, αριθμών κοινωνικής ασφάλισης και πολλά άλλα), με το 14,98% Ελλήνων μοναδικών χρηστών** να έχουν αποτελέσει στόχο επιθέσεων phishing.

      Η τρέχουσα ημερομηνία/ώρα είναι Πεμ Απρ 25, 2024 11:35 pm