Freegr.gr Forum

Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.
Freegr.gr Forum

Ειδήσεις τεχνολογίας, ρεπορτάζ, σχόλια, παρουσιάσεις, gadgets, κινητά, συσκευές και χρήσιμοι οδηγοί.

Λέξεις Κλειδιά

Μάης 2024

ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Ημερολόγιο Ημερολόγιο

Affiliates

free forum

Οι κορυφαίοι χρήστες σε επισήμανση

Κανένας
Αυξάνονται οι δαπάνες σε έρευνα και ανάπτυξη - Ο «χάρτης» του R&D στην Ελλάδα

Τετ Αυγ 16, 2023 1:41 am από 21century

Όλο και περισσότερα κεφάλαια κατευθύνονται στον τομέα Έρευνας και Ανάπτυξης, τομέας-κλειδί για την καινοτομία, με την χώρα μας να καταγράφει τον 2ο μεγαλύτερο ρυθμό αύξησης των κρατικών δαπανών για R&D στην Ευρωπαϊκή …

[ Διαβάστε ολόκληρο το θέμα ]
Ο φωτισμός της Αθήνας περνά στον 21ο αιώνα

Τετ Νοε 09, 2022 4:28 am από 21century

Τα νέα φωτιστικά υψηλής ενεργειακής απόδοσης τύπου LED, τα οποία αντικαθιστούν μετά από δεκαετίες τα παλιάς τεχνολογίας και ενεργοβόρα φωτιστικά, παρουσίασε σήμερα ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, κατά τη …

[ Διαβάστε ολόκληρο το θέμα ]
Απλούστερη η διαδικασία απόκτησης ψηφιακής υπογραφής

Τρι Ιαν 18, 2022 5:15 am από Admin

Το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης ανακοινώνει ότι από τη Δευτέρα ξεκινά η λειτουργία της νέας Αρχής Πιστοποίησης του Ελληνικού Δημοσίου (ΑΠΕΔ). Η νέα ΑΠΕΔ υπάγεται στη Γενική Γραμματεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης και …

[ Διαβάστε ολόκληρο το θέμα ]
Οι Microsoft Partners στην καρδιά της στρατηγικής ανάπτυξης στην Ελλάδα

Πεμ Οκτ 21, 2021 11:23 pm από Admin

Η παρουσίαση στρατηγικών προτεραιοτήτων και νέων προϊόντων, ανάλυση του αναδυόμενου επενδυτικού περιβάλλοντος, συζήτηση για τις νέες τεχνολογικές τάσεις στον απόηχο του ψηφιακού μετασχηματισμού που επιτάχυνε η …

[ Διαβάστε ολόκληρο το θέμα ]
Bitcoin: Η μανία της τουλίπας ή κάτι επαναστατικό;

Σαβ Ιαν 02, 2021 11:42 pm από Admin

Τον Φεβρουάριο του 1637, πριν από 383 χρόνια δηλαδή, έλαβε χώρα στην Ολλανδία η κρίση της τουλίπας (τουλιπομανία) με την κατάρρευση της τιμής της.

Είχε προηγηθεί η ξέφρενη ανοδική κίνηση των τιμών της τα προηγούμενα έτη, …


[ Διαβάστε ολόκληρο το θέμα ]
Ευρωπαϊκή επιτροπή επιλέγει Signal για την ασφαλή ανταλλαγή μηνυμάτων

Σαβ Φεβ 29, 2020 11:23 pm από Admin

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έστειλε οδηγία στο προσωπικό της να μεταβεί στην εφαρμογή κρυπτογραφημένων μηνυμάτων ανοιχτού κώδικα Signal, σε μια κίνηση που αποσκοπεί στην αύξηση της ασφάλειας των επικοινωνιών της.
Σύμφωνα με …

[ Διαβάστε ολόκληρο το θέμα ]
Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ FREEGR ΜΕ ΚΛΉΡΩΣΗ ΕΝΑ Iphone 6s Plus

Δευ Δεκ 31, 2018 10:06 am από Admin

ΣΕ ΙΣΧΥ είναι ο διαγωνισμός μας για την κλήρωση ενός Iphone 6s Plus σε ένα μοναδικό τυχερό, προσφορά της ετιαρίας Free tech N.Σμύρνη Αττικής, που τρέχει ήδη και στο δικτυακό μας ραδιόφωνο, απλά στέλνοντας ένα SMS ακούγοντας το Freeegr …

[ Διαβάστε ολόκληρο το θέμα ]
Χάκαραν δεκάδες ελληνικές ιστοσελίδες και υπουργικές

Παρ Οκτ 19, 2018 10:19 pm από 21century

Νέο χτύπημα κατάφεραν απόψε Τούρκοι χάκερς σε δεκάδες ελληνικές ιστοσελίδες. Ανάμεσά τους συμπεριλαμβάνονται και υπουργικές. Οι Τούρκοι συνεχίζουν τις κυβερνοεπιθέσεις στα πλαίσια ψυχολογικών επιχειρήσεων και με …

[ Διαβάστε ολόκληρο το θέμα ]
ΟΙ Millennials που λατρεύουν την τεχνολογία

Σαβ Ιαν 20, 2018 12:51 am από Admin

Τα κρυπτογραφημένα νομίσματα θα είναι η επένδυση στην οποία θα στραφούν οι νεότερες γενιές, όσοι δηλαδή γεννήθηκαν γύρω στην αλλαγή της χιλιετίας, δηλαδή από τα μέσα της δεκαετίας του 1980 έως το 2000. Η γενιά αυτή, …

[ Διαβάστε ολόκληρο το θέμα ]

Τροφοδοσία RSS


Yahoo! 
MSN 
AOL 
Netvibes 
Bloglines 

    Kανόνες για την A.I. ζητούν Google και τεχνολογικές εταιρίες

    avatar
    21century


    Αριθμός μηνυμάτων : 136
    Ημερομηνία εγγραφής : 02/01/2016

    Kανόνες για την A.I. ζητούν Google και τεχνολογικές εταιρίες Empty Kανόνες για την A.I. ζητούν Google και τεχνολογικές εταιρίες

    Δημοσίευση  21century Πεμ Ιαν 23, 2020 5:44 am

    Ο διευθύνοντας σύμβουλος των Alphabet και Google στην παρέμβαση του εξέφρασε τις ανησυχίες του για την απουσία διακυβέρνησης της νέας τεχνολογίας. Κατά την άποψη του, οι εταιρείες δεν γίνεται απλώς να αναπτύσσουν τεχνολογία, και να «επιτρέπεται στις δυνάμεις της αγοράς να καθορίζουν τον τρόπο που θα χρησιμοποιείται. «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η τεχνητή νοημοσύνη πρέπει να ρυθμιστεί. Είναι πολύ σημαντική για να μην το κάνουμε. Το μόνο ερώτημα αφορά τον τρόπο προσέγγισης του θέματος».

    Επισημαίνοντας ότι «η ιστορία είναι γεμάτη από παραδείγματα που δείχνουν πως οι αρετές της τεχνολογίας δεν είναι εγγυημένες» ο επικεφαλής των Alphabet και Google αναφέρει τα παραδείγματα των μηχανών εσωτερικής καύσης που μας επέτρεψαν να ταξιδεύουμε πιο μακριά αλλά παράλληλα αύξησαν τα ατυχήματα και της επέκτασης του Internet, που βοήθησε τον άνθρωπο να συνδέεται με άλλους ανθρώπους και να εντοπίζει τις πληροφορίες που αναζητά, αλλά παράλληλα κατέστησε ευκολότερη την εξάπλωση της παραπληροφόρησης. Τα παραπάνω παραδείγματα «μας διδάσκουν ότι θα πρέπει να είμαστε οξυδερκείς σχετικά με το τι θα μπορούσε να πάει στραβά» με την συγκεκριμένη τεχνολογία. Αν και ο κ. Pichai γράφει ότι απαιτείται σχετική ρύθμιση, εντούτοις είναι υποστηρικτής μίας προσεκτικότερης προσέγγισης που δεν θα βάζει τα πάντα στο ίδιο τσουβάλι και οι κανόνες δεν θα είναι ασφυκτικοί για την πρόοδο και την καινοτομία. Για παράδειγμα, σημειώνει ότι για ορισμένα προϊόντα, όπως τα αυτό-οδηγούμενα οχήματα απαιτούνται «κατάλληλοι νέοι κανόνες», αλλά σε άλλους τομείς, όπως στην υγειονομική περίθαλψη, τα υπάρχοντα νομοθετικά πλαίσια επαρκούν και απλώς θα μπορούσαν να επεκταθούν ώστε να καλύπτουν και τα προϊόντα που λειτουργούν με την βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης (π.χ τα AI-assisted heart monitors).

    O διευθύνοντας σύμβουλος των Alphabet και Google, που είναι επικεφαλής της κορυφαίας ενδεχομένως εταιρείας τεχνητής νοημοσύνης στον κόσμο, τονίζει ότι η «διεθνής εναρμόνιση είναι κρίσιμης σημασίας για την καθιέρωση των παγκόσμιων προτύπων» αν και ο ίδιος δεν επεκτάθηκε στο πόσο αυστηροί ή χαλαροί θα πρέπει να είναι αυτοί οι κανόνες ή νόμοι. Παρόλα αυτά, υπέδειξε τον Ευρωπαϊκό Γενικό Κανονισμό της Προστασίας των Δεδομένων ως ένα «ισχυρό θεμέλιο». «Τα καλά ρυθμιστικά πλαίσια λαμβάνουν υπόψη την ασφάλεια, την εξηγησιμότητα, το δίκαιο και την ευθύνη για να διασφαλιστεί ότι θα αναπτύξουμε τα σωστά εργαλεία με το σωστό τρόπο. Μία λογική ρύθμιση επίσης θα πρέπει να έχει μία αναλογική προσέγγιση, εξισορροπώντας τις πιθανές ζημιές, ειδικά σε περιοχές υψηλού κινδύνου, με κοινωνικές ευκαιρίες».
    Από την άλλη, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα TechCrunch, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι ένας τεχνολογικός γίγαντας που τα τελευταία χρόνια μετονόμασε ένα ολόκληρο τεχνολογικό τμήμα σε «Google AI» και έχει δεχτεί επικρίσεις ακόμα και από το ίδιο του το προσωπικό για ένα πρότζεκτ που αφορούσε την εφαρμογή τεχνητής νοημοσύνης στην τεχνολογία στρατιωτικού εξοπλισμού προσπαθεί να ασκήσει πιέσεις στους νομοθέτες να βάλουν «όρια» στην τεχνητή νοημοσύνη που να είναι όσο το δυνατόν περισσότερο αφηρημένα και χαλαρά.
    Η παρέμβαση του κ. Pichai έρχεται σε ένα κομβικό σημείο, καθώς οι Αμερικανοί νομοθέτες εξετάζουν την νομοθετική ρύθμιση της τεχνολογίας και ο Λευκός Οίκος φαίνεται να ευθυγραμμίζεται με τις επιθυμίες των τεχνολογικών γιγάντων για κανόνες φιλικούς προς την καινοτομία που θα κάνουν την ζωή των επιχειρήσεων τους ευκολότερη.

    Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, εν τω μεταξύ, φαίνεται να έχει μία περισσότερο αυστηρή στάση για την τεχνητή νοημοσύνη και τις μεγάλες τεχνολογίες. Η νέα πρόεδρος, Ursula von der Leyen, δεσμεύτηκε να δημοσιεύσει «μία συντονισμένη Ευρωπαϊκή προσέγγιση στις ανθρώπινες και ηθικές συνέπειες της Τεχνητής Νοημοσύνης» μέσα στις πρώτες εκατό ημέρες της θητείας της. Μάλιστα, σε ένα έγγραφο που διέρρευσε, γίνεται λόγος για «προσωρινή απαγόρευση της χρήσης τεχνολογίας αναγνώρισης προσώπου σε δημόσια μέρη» για να διασφαλιστούν τα ατομικά δικαιώματα, ενάντια στην ενδεχόμενη κατάχρηση της τεχνολογίας.

    Kανόνες για την A.I. ζητούν Google και τεχνολογικές εταιρίες Facial-Recognition-1240x698.jpg.8a65aef8ed173181021a954427648dab

    Όπως συμβαίνει και σήμερα με τον Γενικό Κανονισμό για την Προστασία των Δεδομένων (GDPR) της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οποιαδήποτε απόκλιση μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη νομοθετική ρύθμιση της τεχνολογίας θα έχει ως αποτέλεσμα πρόσθετες δαπάνες και τεχνικές προκλήσεις για τις διεθνείς επιχειρήσεις όπως είναι η Google.

    O Sundar Pichai στο άρθρο του αναφέρθηκε επίσης στις «Αρχές Τεχνητής Νοημοσύνης» της Google, που παρουσιάστηκαν το 2018 στον απόηχο έντονων εσωτερικών επικρίσεων σχετικά με ένα έργο που ανέθεσε ο αμερικανικός στρατός στο τμήμα cloud της εταιρείας για την αναγνώριση οπτικού υλικού που προέρχεται από drones. Οι αρχές αυτές προσδιορίζουν συγκεκριμένους τομείς (π.χ για στρατιωτικούς σκοπούς) που η εταιρεία δεν θα αναμιχθεί στην σχεδίαση ή ανάπτυξη τεχνολογίας.

    «Εταιρείες σαν την δική μας, δεν μπορούν απλώς να αναπτύσσουν υποσχόμενη νέα τεχνολογία, και να αφήνουν τις δυνάμεις της αγοράς να αποφασίζουν για τον τρόπο που θα χρησιμοποιηθεί» γράφει ο κ. Pichai. «Είναι εξίσου δικό μας καθήκον να διασφαλίσουμε ότι η τεχνολογία αξιοποιείται για το κοινό καλό και είναι διαθέσιμη σε όλους» έγραψε ο κ. Pichai. Αν και όπως αναφέραμε ο διευθύνοντας σύμβουλος δεν έκανε συγκεκριμένες προτάσεις για την νομοθεσία, απαντώντας σε κάποιες ερωτήσεις δημοσιογράφων μετά από ένα συνέδριο στις Βρυξέλλες, είπε ότι η προσωρινή απαγόρευση της αναγνώρισης προσώπου «ενδεχομένως είναι ευπρόσδεκτη». Η δήλωση ευθυγραμμίζεται με την προσέγγιση της Google στην τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου, την οποία αρνείται να πουλήσει εξαιτίας ανησυχιών ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί για μαζική παρακολούθηση. Αντίθετα, ανταγωνιστές της Google, όπως οι Microsoft και Amazon εξακολουθούν να πωλούν την τεχνολογία τους.


    «… αρχές που μένουν στα χαρτιά δεν έχουν νόημα» γράφει ο Sundar Pichai στο άρθρο του στους Financial Times, και αργά ή γρήγορα οι συζητήσεις για τη νομοθετική ρύθμιση της τεχνολογίας θα πρέπει να γίνουν πράξη.

      Η τρέχουσα ημερομηνία/ώρα είναι Τετ Μάης 08, 2024 7:57 pm