Freegr.gr Forum

Ειδήσεις τεχνολογίας, ρεπορτάζ, σχόλια, παρουσιάσεις, gadgets, κινητά, συσκευές και χρήσιμοι οδηγοί.


  Τα RCS είναι το μέλλον των SMS;

  Admin
  Admin
  Admin

  Αριθμός μηνυμάτων : 46
  Ημερομηνία εγγραφής : 19/05/2012

  Τα RCS είναι το μέλλον των SMS; Empty Τα RCS είναι το μέλλον των SMS;

  Δημοσίευση  Admin Την / Το Δευ Δεκ 31, 2018 10:10 am


  Techblog.gr › Smartphones › Τα RCS έρχονται με σκοπό να αντικαταστήσουν τα SMS;

  Δευτέρα
  31/12/2018
  Τα RCS έρχονται με σκοπό να αντικαταστήσουν τα SMS;
  FacebookTwitterLinkedIn


  Τα SMS είναι μαζί μας εδώ και περισσότερο από 25 χρόνια και δεν πρόκειται να καταργηθούν σύντομα παρά το ότι οι καταναλωτές χρησιμοποιούν εφαρμογές ανταλλαγής άμεσων μηνυμάτων όπως το WhatsApp, το Viber, WeChat, Line, KakaoTalk και Messenger, και τη Google να έχει ξεκινήσει να προωθεί την τεχνολογία RCS.

  Πιο συγκεκριμένα,η Google έχει ξεκινήσει, με τη βοήθεια των παρόχων κινητής τηλεφωνίας, να προωθεί την τεχνολογία RCS – Rich Communication Services. Αν έπρεπε να το περιγράψουμε με τρεις λέξεις θα ήταν “το iMessage για Android”.

  RCS vs I.M.

  Γιατί να μην συνεχίσουμε όμως να χρησιμοποιούμε το WhatsApp ή κάποια από τις άλλες εφαρμογές; Ο λόγος είναι ο εξής: το SMS αποτελεί βασικό χαρακτηριστικό των δικτύων κινητής τηλεφωνίας και κάθε τηλέφωνο το υποστηρίζει, δεν υπάρχουν “άλλοι” στη μέση, δεν υπάρχουν ανταγωνιστικές εναλλακτικές. Αν κάποιος έχει έναν αριθμό κινητού τηλεφώνου, μπορεί να λάβει ένα SMS οπουδήποτε και αν βρίσκεσαι, και αυτή η αξιοπιστία είναι που κρατά ζωντανό το παλιό σύστημα γραπτών μηνυμάτων.

  RCS vs SMS

  Η έμπνευση για τα RCS έχει έρθει κατά ένα μεγάλο βαθμό από τις εφαρμογές άμεσων μηνυμάτων. Οι βελτιώσεις σε σχέση με τα SMS περιλαμβάνουν τα προφανή πράγματα όπως κανένα όριο στο μέγεθος των μηνυμάτων και πλήρη δυνατότητα για συνομιλίες σε ομάδες. Αλλά υπάρχουν και άλλα.

  Μπορείτε να στείλετε αρχεία μέσω RCS, πράγμα που σημαίνει ανέβασμα φωτογραφιών πλήρους ανάλυσης, μια αξιοσημείωτη βελτίωση σε σχέση με τη βαριά συμπίεση που συνέβαινε στα MMS (ακόμη και ορισμένες εφαρμογές IM συμπιέζουν φωτογραφίες πριν τις αποστείλουν). Αυτό μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για γενική κοινή χρήση αρχείων, ώστε να μπορείτε να στείλετε σε κάποιον ένα PDF χωρίς να περάσετε από το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο σας. Να σημειωθεί πως από την στιγμή που πρόκειται για μία υπηρεσία που δίνει ο πάροχος αν κάποια συσκευή δεν είναι συμβατή με τα RCS τότε το μήνυμα θα παραδοθεί απλώς σαν SMS και δεν θα χαθεί. Λόγω του web interface που χρησιμοποιούν μπορούν να χρησιμοποιηθούν και από υπολογιστή (όπως στα Google Messages).

  RCS για επιχειρήσεις

  Το μεγάλο ατού των συγκεκριμένων υπηρεσιών βρίσκεται όμως στην επαγγελματική χρήση τους. Η RCS μπορεί να αποστείλει προσαρμοσμένο περιεχόμενο και να προσφέρει διαδραστικές λειτουργίες. Φανταστείτε για παράδειγμα να έχετε αγοράσει ένα αεροπορικό εισιτήριο, η εταιρεία σας στέλνει ένα μήνυμα RCS με την κάρτα επιβίβασης με τον κωδικό QR. Ένα κουμπί θα σας εμφανίσει πρόσθετες επιλογές (π.χ. μενού μεσημεριανού γεύματος) και εάν είναι απαραίτητη η επιπλέον πληρωμή, μπορείτε να την ολοκληρώσετε χωρίς να εγκαταλείψετε την εφαρμογή μηνυμάτων. Εντάξει, αυτά τα πράγματα μπορούν να γίνουν και μέσω SMS ή email, ωστόσο η RCS υπόσχεται μια ενοποιημένη και εξορθολογισμένη εμπειρία και τη λάμψη μιας νέας, σύγχρονης πλατφόρμας.
  Τα RCS είναι το μέλλον των SMS; Video-screenshot

   Η τρέχουσα ημερομηνία/ώρα είναι Τετ Ιαν 22, 2020 7:28 am